SIDEBAR
»
S
I
D
E
B
A
R
«
Delphine Boël brengt servies op de markt met Serax: “Met een servies haalt iedereen mijn kunst in huis”
January 29th, 2017 by closed

kunstenares delphine boël brengt in april tezamen met het kontichse handelsbedrijf serax een eetservies op de markt. Gedurende de naam ‘the art of dining’ wordt een eetservies opgefleurd met haar woordkunst.

serax, dat gespecialiseerd is in woonaccessoires, kneden al enkele jaren serviezen in samenwerking met gerenommeerde porseleinkunstenaars. Ook pascale naessens liet serax haar serviezen vorm geven. Via een van die kunstenaars kwam het handelsbedrijf in aansluiting met delphine boël, de vermeende buitenechtelijke dochter van koning albert i. Beiden partijen vonden elkander en voor het vantevoren hield serax het niet bij een eenkleurig ontwerp. “speciaal voor delphine boël bezitten we gewerkt met calqueerplaatjes, zodat we haar ontwerpen op de rand van het bord konden zetten”, zegt topman axel van den bossche van serax.

in dit geval ging het om de zwart-wit opdrukken ‘blabla’ en het gekleurde ‘love’. Met blabla heb ik mijn woordkunst ( delphine spreekt zelf van ‘textart’, red. ) tien jaar geleden ingezet. Het was de fundamentele hoeveelheid toen ik pas vanuit stad naar belgië was verhuisd en er nogal wat werd geroddeld. Vorig jaar ben ik dan begonnen met de ‘love’-reeks. Je vindt die alvast ook back op sjaals. Maar dus ook op de borden van serax. Heel bijzonder vind ik dat. Niet louter doordat op deze methode meer mensen met mijn kunst in aansluiting kunnen komen. Maar ook doordat ik op die methode mag participeren aan de mooiste momenten bij de mensen thuis, de momenten dat er gelachen en gefeest wordt. ”


Comments are closed

»  Substance:WordPress   »  Style:Ahren Ahimsa